Soba nu merge - iese fum ajutor !!!

  Ultimul timp mulți oameni barbați si femei  ma telefonează si încep aproximativ cu cuvintele de mai sus, sau spun că iese fum la soba care au făcut-o recent.
  La început era amuzant pentru mine, si chiar încercam sa înțeleg în ce consta cauza, acum însa când ma telefonează câte doi trei pe zi nu mi se pare deloc asa.
  Ca sa fie clar vorbesc aici despre cazuri la care eu nu am nici-o atribuție pe care eu nu le văd si pe care nu eu le-am construit evident.
 După ce m-ați întrebat atâtea  lucruri  a venit rândul sa pun si eu câteva întrebări celor ce mau telefonat.

  • De ce nu contactati sobarul care a construit soba?
  • De ce va apucati daca nu cunoasteti?
  • De ce nu cercetați?
  • De ce va zgîrciti?
  1.     Sa vedem pe rând -   De ce nu contactati sobarul care a construit soba? Cu siguranta sobarul care a construit aceasta soba despre care ma intrebati se va supara daca va interveni altcineva la creatia lui cu modificari. Poate nu o exploatati asa cum se cuvine sau ii mai datorati bani si de acea soba nu merge. El  cu siguranta stie ce a facut si daca ați avut incredere in el atunci incercati si acum. Trebue sa raspunda pentru creatia proprie.


 2. Când mă sună sobarii amatori vreau să-i întreb De ce va apucati daca nu cunoasteti? Eu stiu ca Moldovenii toti se pricep la constructie, politica și  ultima perioada la  sobe . Dar spuneti va rog masina care sta in ograda tot singuri ati proiectat-o sau totus ati cumpărat-o gata facuta. Deși sa faci o mașină singur de la zero este posibil. Insa atunci vorbim de o caruța nu de un Mercedes . Si daca ati pornit o caruta de ce va asteptati ca ea sa mearga cu 100km la ora si sa consume doar 5l. 

 3. La punctul- De ce nu cercetați?  Eu invidiez oamenii care se apuca din diverse motive sa construiască o soba pentru curajul care îl au . E necesar sa ai curaj pentru a risca cu cel puțin 5000 de lei. Totus as recomanda sa cercetați macar putin cum si ce sobe se mai fac. Eu am spus nu odata ca la capitolul sobelor noi inca umblam in opinci. Exista tehnologii noi care fac ca sobele sa fie mai performante. Multe raspunsuri la intrebari le gasiti chiar pe acest blog. De ce nu cercetați?

4. De ce va zgîrciti? Sigur nu e bine sa cheltui aiurea banii. Dar merita investiți cu cap eu stiu ca va place sa platiti sobarii pe caramida. Adica 3sau 4 lei sau mai mult eu personal nu lucrez dupa acest sistem. La inceput da dar am observat ca nu e corect, nu sunt cointeresat sa fac ceva mai bun deoarece ași   alege numai  un proect in care sa mearga mai multa caramida s-o bag unde trebuie si unde nu. Concluzia platiti sobarul dupa rezultat nu dupa caramida.

Si inca ceva, am observat ca unii sobari  dupa ce soba este finisata spun ca - nu se poate de aprins soba este uda, peste doua trei săptamâni si alte povesti de acest gen. SUNT PROSTII nu dati banii daca soba nu lucreaza dupa finalizare, daca este proiectata si construita corect soba chiar uda trebuie sa mearga. Daca nu ma credeti deschideti internetul si vedeti o multime de filmulete cu sobe proaspat construite care ard foarte bine din prima, mi jos una din lucrarile mele. Doar trebue încet uscata dar de mers ea trebue sa mearga.

  Deci nu va zgirciti si apelati la specialisti nu la ..........

Comentarii

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?