Semineu cu registru la Hulboaca.

    Recent am construit un semineu cu registru care a avut mai devreme o istorie interesanta. In realitate eu am construit un alt semineu pe acelas loc.
 Istoria a inceput cu o consultatie in satul Hulboaca. Cand am ajuns am gasit un semineu care la aspect arata destul de bine, daca nu luam in calcul ca usa era prea jos, nu avea cenusar, si camera pentru fum (дымосборник).
  In general nu critic colegii din simplu motiv ca fiecare isi castiga panea asa cum il duce capul. Asa ca articolul dat nu pentru aceasta il scriu, este mai degraba o atentionare pentru cei care intentioneaza sa faca o soba sau camin cu registru.
  Problema este ca de la inceput un specialist sa angajat sa construiasca caminul iar altul registrul si sistema de incalzire.  Rezultatul maxim cat au putut sa scoata din el la esire pe tur 45C dupa ore in sir de ardere.
 Care a fost problema cred ca nu intereseaza pe nimeni sunt niste termeni si principii tehnice la construirea si a caminului si a registrului.
 Cel mai interesant este ca nu recunoaste nici un specialist nici altul ca e vina lui. Deci fiecare da vina pe celalant.
 De aici concluzia este bine cand, si de una si de alta raspunde un specialist. Anume din acest motiv noi nu cumparam registre de la piata ci le proiectam pe fiecare individual dupa proiectul sobei si capacitate.
 De aceia a fost demontat caminul-semineul am scos registrul l-am adaptat dupa cerintele tehnice ca sa poata ridica in focar 700-900 C iar la tur sa obtinem macar 60 C aceasta a fost cerinta clientului.
  Testarea a aratat ca poate ridica registrul si 70 C in anumite conditii, adica daca sistema ar fi fost dotata cu termostate la circuitul de la podele si la apa calda, ar fi fost cu totul ca in poveste. La moment eu sunt satisfacut de rezultatul obtinutin intro casa noua din Hulboaca o sa fie cald.

 Imi pare rau ca stapanul casei sa cheltuit de doua ori. Sper ca cineva care construieste acum sa invete din aceasta experienta.





   

Comentarii

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?