Condens din cauza schimbătorului de căldura- zmeevik

   De câțiva ani ma lupt cu problema aceasta si trebuie sa spun ca rezultate sunt si foarte bune. Ele au început sa apară din momentul in care am recunoscut ca registrul lui Kuznetov e bun numai pentru ... Si locul unde este el amplasat la fel...
  Asa ca am fost nevoit sa încerc alte scheme si forme de registre acum sunt la a patra generație.
Totuși din când în când apar unele probleme cauzate nu de registre ci de client cel care îl exploatează.
   Acest articol are scopul sa stabilească anumite principii ca utilizatorul sa înțeleagă cum stau lucrurile cu condensul.


 
                            In doua cuvinte eu as spune: va zgârciți !!!!!!

Inteleg ca doriti sa faceti economie dar lemnele au in mediu 20% apa in ele si daca la cos aveti mai putin de 65 °C, cosul nu este izolat si nu are scurgere pentru condens, atunci ghiciti unde o sa ajunga acest condens.


Sa vedem pe puncte cum trebuie sa arate un sistem ca sa nu avem problema data.
1. Cosul de fum cu nucleu din tuburi speciale refractare nu încurcați cu cele simple de ceramica. Ma refer  ca exemplu la  Schiedel sau Tona si a.
2. Sistemul de circulatie a apei prin calorifere am spus si nu o data ca optez pentru un circuit scurt natural si apoi conectarea la el a celui fortat prin pompa.
3. Pompa  pornita automat de un rele termic setat la 45-55 °C (pompa nu porneste daca pe circuitul scurt nu sa ajuns la 45-55 °C ). Maximum la viteza 2.
4.Vana anti condens. Daca punctul doi nu este realizabil atinci registrul trebuie dotat cu vana anti condens. Ventil termic ( vana anti condens)  cu 3 cai, utilizat pentru controlul exact al temperaturii agentului termic pe retur , care re-intra in centrala termica , astfel se evita aparitia condensului in soba si pe cos. Filmul de mai jos e pentru cei ce inteleg limba rusa. Autorul este Valeriy Doniy


5. Suber direct. Nu ezitati sa folositi suberul direct la sobe pentru 10-15 minute astfel veti incalzi cosul de fum si veti preveni aparitia condensului.

Aceste aspecte trebuie luate obligatoriu in calcul atunci cand se proiecteaza sistemul de incalzire.Aratatii aceste puncte instalatorului. Altfel se intampla urmatoarele eu calculez construiesc soba iar instalatorul incalzirii centrale cu dorinta de asi simplifica lucrul, face sistemul cum îl duce capul. Motivând ca asa va fi mai ieftin.


Comentarii

  1. Va salut dl. TUDOR si eu aveam aceias problema cu condensul am rezolvato prin punerea unui termoboiler (100 l) cit mai aproape posibil de soba si mai sus de registru pentru a avea apa calda si dupa ce se termina focul din focar .Cind aprind focul si ajunge la 50 C si pompa porneste apa circula o parte prin boiler si restul prin instalatie ,in acest caz apa care trece prin boiler se amesteca cu apa de la retur si nu intra rece ca sa formeze condensul cam intr-o ora se stabilesc temperaturi egale si pe tur cit si pe retur .Va urmaresc de la inceput si va apreciez pentru cea ce faceti multa sanatate si spor la munca .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?