Soba cu calorifere integrate


   Ceea ce vedeți aici nu e ceva nou  sub soare doar ca e putin modificat si practic. Pot spune asta cu toata încrederea deoarece eu însumi am făcut și proiectat aceasta soba.

   Pe scurt e vorba despre soba plasata in centrul casei cum e si normal pentru o saba buna cu randament înalt. Soba data are doua etaje sau mai bine zis lucreaza pentru doua etaje, si incalzeste  in total cinci camere. totus mai sunt inca trei camere care vor caldura si ele si in special coridorul, bucatariea, baia.

    Baia e o problema aparte pentru casele incalzite cu ajutorul sobei, ele nu se incalzesc defapt deloc. Asta insa se rezolva prin montare în soba a unui dispozitiv special-registru în rusa il numesc (змеевик). El se montează chiar in interiorul sobei in locul unde este cea mai inalta temperatura, cam acelas lucru ca la cazanele pe lemne și cărbuni, aici însa sistema e mai eficienta.

   De ce? Ce se intimpla daca in cazan nu se mai pune combustibil, lemne- cărbuni el se raceste si temperatura scade treptat in sistem, aici se intimpla la fel doar ca soba vine sa compenseze si mentine timp de 12-24 de ore temperatura. Deci soba cu sistem de calorifere integrate dupa mine este varianta ideala pentru case cu doua nivele care asigura cu căldură si camerele de la periferie.


  Problema este ca unii specialiști nu stiu cum corect sa construiasca un astfel de sistem. Ei considera ca e suficient doar sa faci ceva asemănător cu sistemul de la cazanele pe gaz, montează o pompa și gata.

   Nu este corect de procedat astfel. Imaginativa ca in timp ce faceti focul in astfel de soba cu sistem de calorifere cu apa care circula sub presiunea pompei și de odată se stinge lumina. Nu as dori nimanui asa spectacol, au fost cazuri ca din cauza exploziei a crapat si soba, casa se umple in citeva secunde cu aburi. Şi toate aste din cauza ca nu este respectat un principiu, sau o lege.
    Cum bine se stie spa calda se ridica in sus cea rece invers in jos in acest caz se face un sistem care sa tina cont de acest principiu de circuit firesc. Eu le recomand la toti clientii sa puna mai intii trei calorifere, cel putin (ele sunt un fel de bufer de compensare) in circuit firesc iar restul deja pot conecta la acest sitem adaugator prin pompa. Astfel se evita total fierberea in sistem a apei, în caz ca sunt probleme cu electricitatea. Si in plus se evita condensatul pe registru sau schimbator cum doriti.
    Ideal este cind restul este fugarit prin podea, adica sistem de tevi prin podea fugarita-minata apa prin ele este de pompa care apsoarbe apa din caloriferul 1 cel mai ferbinte de la nivelul doi o mina prin podele in diferite camere dupa care o baga in caloriferul 3 (sau ultimul cel mai rece de jos inainte ca sa intre în soba. La fel este bine ca sa fie prevazut si un releu de temperatura care sa porneasca pompa sa zicem numai dupa atingerea temperaturii de 50* si sa o stinga respectiv. Aceasta economiseste energie electrica, nu raceste inutil soba si respectiv nu permite formarea condensatului.
                      Aici puteți vedea cum arata un registru efectiv care se montează în soba.
 Un detaliu care trebue luat in seama este presiunea din butoiașul de expansiune-compensare care nu trebue sa depaseasca mai mult de 1,0 bari . In plus mai sunt multe nuanțe ce țin de un sistem cu circulație fireasca. De exemplu inclinatia tevelor pentru a evita dopurile de aer, ele la fel pot face mari probleme.E necesar cred un articol aparte pe aceasta temă. Si un articol despre cum am facut eu combinare intre sistemul de gaz cu cel pe lemne e vorba de calorifere.

Comentarii

  1. buna seara! Ce pret are construirea unei sobe cu registru pentru a incalzi 5 camere? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. La telefon va pot raspunde, sau in posta despre preturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasatimi un raspuns pe mail meu.....kit kosta instalarea la 5 komnate ku kalorifere si montarea kateoluluiin soba

      Ștergere
  3. As dori o soba pentru 15 calorifere. Ma puteti contacta la nr 0785920059

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, as dori asa o soba pentru o casa cu doua etage, imi puteti spune cam cat aprocsimativ o sa ma coste?

    RăspundețiȘtergere
  5. La ce pret duce aceasta soba cu 8-9calorifere ...pe lemne ??? Nr tel 0763848283

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua , mi-as dori si eu un gratar cu cuptor si plita pt. gradina , cat mar costa cu tot cu materiale? 0735070464 Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. domnu Tudor(cu respect)am realizat si eu o soba clopot cu registru in Romania , e vorba de o soba cu un singur clopot si 2 registre ,realizata dupa proiectele lui Igor Kuznetsov de pe siteul www.stove.ru , o puteti gasi pe Youtube cautand ,, Boiler Kuznetsov in Romania'' ce parere aveti? cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca face fata atunci sa fiti sanatosi. EU AM MAI SPUS ANTERIOR CA NU SUNT FAN AL LUI KUZNETSOV- pentruca am dat in bara de cateva ori bazanduma pe calculile lui mai ales in privinta registrului. Dar oricum trebuiea sa incepeti cu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara.mar interesa si pe mine pretulptr o soba cu care sa incakzesc patru camera ve rog frumos.

    RăspundețiȘtergere
  10. Despre preturi discut doar prin posta sobabuna@gmail.com sau la telefon 069376146

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BUNĂ ZIUA. Cit costa o soba cu registru pt 200metri pătrați încălzire

      Ștergere
    2. Buna ziua cam cat mar costa o soba incalzire 4 camere 4x4 imi dati raspuns la ojogelmihai@hotmail.com

      Ștergere
  11. Cit costa o soba cu calorifere pentru 3 dormitoare 3 pe 4 salon 5 pe 4 bucătărie 4 pe 2,5

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna .. soba cu semneu la o casa de 110 metri in 2 etaje .. pret va rog

    RăspundețiȘtergere
  13. buna ziua!cat m-ar costa pt o casa cu un etaj ? roxanagabor91@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua cit o sa ma coste o soba intre camere cu catiol in soba si cu calorifere

    RăspundețiȘtergere
  15. as dori sa stiu prețul total pt o casa fara etaj de 140mp,dacă se poate.multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  16. Numai după un calcul termic necesar va pot da un preț. Am nevoie de proiect îl casei, stabilim locul sobei și dimensiunile necesare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?