Soba cu cuptor?

  Au fost cazuri cind clientii me-au reprosat ca nu le-am explicat detalieat avantajele cuptorului incorporat in soba, daca le spuneam la inceput toate lucrurile cu privire la cuptor, atunci ei s-ar fi hotarat cu siguranta sa-l faca si pe acesta.

     Acest articol il scriu anume cu scopul de a nu fi invinuit: " De ce nu ai explicat ? ".

Pentru inceput daca ma itrebati : "sa facem soba cu cuptor sau fara?" eu as spune- DA! DA! Cu cuptor.    Pot sa va spun exemplu meu. Soba mea in clopote la insistenta sotiei am daramato pentru a ridica alta la fel dar cu  cuptor.



   Probabil ca la prima consultatie cind ii spun clientului de cuptor -  isi imagineaza ceva imens de zece tavali cum era la bunica, unde ea cocea pasca la paste. In realitate cand spun cuptor incorporat in soba-semineu, subinteleg un cuptoras de dimensiunele unei role electrice. Sigur dimensiunile pot varia, cuptorul meu ca exemplu este de 40x35 cm. Am facut si de 50x40 cm. cu polita si fara.

Care sunt avantajele unei sobe cu cuptor ;

GUSTOS - va spun din propria experienta, senzatiile gustative se impart in pina a fi cuptorul si dupa. Gustul si mirosul apetisant a bucatelor este cu totul deosebit.

COMOD - De fiecare data cand faceti focul puteti  gati bucate. Temperatura in cuptor se ridica la 250-300 C. Cu putina experienta puteti gati aproape totul. Daca este un cuptor inchis nu aveti probleme cu spalatul vaselor de funingine. Practic merge orice vas folosit la microunde. Noi gatim in oale de lut  sau sticla termorezistenta.

ECONOM - Intrucat este folosit acelas foc ce incalzeste soba se face economie de gaz  si chiar economie de timp la gatit bucate.
 Mai ales daca soba margineste cu bucataria incorporarea cuptorului este obligatorie dupa parerea mea. Cuptorul este executat in totalitate din caramida refractara, usa se monteaza aparte.

 In realitate cuptorul incorporat este foarte raspandit . Mai jos vedeti cateva exemple:

Alex Chernov    Canada


Pierre Gilbert    Franta


Tulikivi          Finlanda

Comentarii

  1. Parerea mea este ca cele mai bune sobe sunt cele concepute de meseriasii din zonele cu clima aspra , acolo unde se ating temepraturi extreme . Experienta sa transmis intre generatii supravietuind doar acei sobari creativi . Cred ca Tudor Burac este unul dintre acestia , conceptele pe care le urmaresc cu maxim interes nu le-am mai intilnit . In vara asta , eu care nu am zidit niciodata nimic , vreau sa construiesc personal o soba viza-vis cu ceea ce culeg aici si in alte surse oferite de el . Aceasta nu din zgircenie ci datorita faptului ca sobarii si constructorii de pe la noi nu concep ca ceea ce face Tudor Burac este fiabil . Am discutat cu cei pe care ai cunosc si m-au refuzat categoric . De aici de pe malul Dunarii , nota 10 Tudore de la mine pentru ceea ce faci si mii de multumiri pentru experienta pe care o imparti tuturor .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?