Soba cu cuptor Chisinau








Comentarii

  1. Felicitari pentru lucrare. Arata foarte bine, iar combinarea cu arderea inversa e cea mai interesanta.
    In ce priveste piroliza, ea este baza arderii oricarui combustibil biologic solid intrucit pentru a arde moleculele 'lungi' ce se contin in biomasa, ele trebuiesc intii 'rupte in bucati' pina la CO si hidrogen, iar de aceasta se ocupa anume piroliza (piro inseamna foc, iar lizo inseamna rup, adica este procesul in care moleculele lungi, la temperatura focului se rup in molecule mici). Astfel, piroliza are loc intotdeauna cind arde un combustibil solid, chiar si cind arde un chibrit. De aceea, ceea ce ai in soba respectiva este piroliza: in focar lemnele sunt supuse pirolizei, iar in camera de ardere secundara ard deja gazele care ies din lemn. As fi curios sa vad cum anume ai realizat mersul gazelor in focar.
    In rest, felicitari inca o data si spor la treaba in continuare.

    PS: Deci discutia pe care am avut-o pe forum cu privire la incrucisarea sobei cu cazanul si folosirea arderii inverse ai reusit sa o testezi si sa o aplici. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca urmaresti atent cum au evoluat lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. pretul aprosimativ la asa o soba...mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos lucrat va urmaresc de mult,dar am o intrebare:in romania veniti s-a executati asa o frumusete mai precis Campulung Muscelsi cat ar duce asa ceva.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, la moment avem pe loc In Basarabia comenzi, nu vad sens ca sa mai mergem in alte parti.
      Multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  5. Salut Tudor, felicitari ptr sobe, sunt elegante..se vede ca esti artist, am inteles din acest filmulet ca soba asta este cu ardere inversa, numai inversa sau si superioara?, am ob ca ai un suber acolo care schimbi traseul gazelor, nu cred ca ai timp sa-mi faci o schita dar te rog sa-mi spui daca vrei si nu este vreun secret profesional....cum se face acest schimb de traseu ptr ca ma intereseaza in constructia unei sobe in regim DIY, mi s-a parut foarte ,,incitanta,, ideea asta si as vrea sa o aplic si la viitoarea mea soba da pot.
    Iti multumesc anticpat. Gigi Gavrila (graphic designer)

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua am vorbit cu dumneavoastra acum 3 zile la telefon despre soba acea tip semineu cara sa incalzeasca o suprafatade 120 de metri patrati la care se poate adauga sicalorifere at spus ca_ci in Romania nu veniti vam rugat si ati spus de unnr de telefon de la cineva din Rominia care face ceva asemanator astept sa imi dati si mie nr de telefon multam

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?