Alegem cosul de fum
Filmul este in rusa dar concluzia e cam urmatoarea conform autorilor..
Cosul de caramida este in principiu bun dar are cateva minusuri.
1. Masa mare necesita fundatie serioasa.
2. Forma patrata tiraj mai slab fata de cel rotund.
3. Lipsa mesterilor calificati pentru al ridica.

Cosul din inox
1. Garantie putina, 10 ani de expoatare

Cosul din module bun, dar mai scump, anume cel cu nucleu refractar cu izolare s.a.

Cosul din sticla nici nu se ia in calcul ca si cel din tava de azbest-ciment. Unul prea scump altul eftin si periculos (exploadeaza).

Dupa parerea mea varianta ideala este imbinarea traditiei cu inovatiile. Eu fac cosurile din caramida dar inauntru nucleul il ridic din tuburi refractare cu ceramzit in spatiile goale si acumulator de condens cum vedeti mai jos. Eu am rezerve fata de blocurile cu gauri, parerea mea este ca cosul trebuie sa aiba un grad anumit de inmagazinare-acumulare a caldurii. Masa aceasta de caramida  nu permite racire lui rapida si ne fereste de condens abundent si de tirajul invers. Sigur pretinde mai multa manopera dar la noi manopera nu costa asa de mult ca in Germania de exemplu.

 Concluzie facem cum au facut buneii dar un pic mai bun.


Comentarii

  1. mulţumim pentru ceea ce faceţi şi pentru că împărtăşiţi cu noi atâtea lucruri interesante. când fiecare încearcă să-şi vândă marfa, e foarte uşor să faci o alegere greşită. când ai de reparat şi soba, şi hornul, şi acoperişul, e tare bine să primeşti un sfat competent (mai ales că mă gândeam să folosesc o improvizaţie de care acu am aflat că explodează!) Muţumesc tare mult. SPOR la toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil o varianta buna ar fi fost tevile de ceramica (argila arsa) cu termoizolatie pe ele, dar cu parere de rau nu se prea intilnesc in comert.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare