Soba șemineu cu finisare în piatră






Sobă lângă Brașov, într-o zonă  cu peisaj pitoresc. Compusă din, eco focar, laiță și admisie de aer din exterior. Dorința stăpânilor casei, era ca soba să corespundă zonei, astfel că lucrarea  urma să fie placată cu piatra decorativă, de aia a mai durat un pic  până la postare.



 Știu  că aparent seamănă cu un șemineu tradițional, dar dacă priviți poza cu camera infraroșu, observați că toate laturile se încălzesc, inclusiv și laița. Partea de sus a sobei a fost izolată termic, pentru a se putea lucra cu lemn la finisare.  Aceasta a fost o condiție din start, executată ulterior de specialistul care a lucrat toată tâmplăria la casă cu măiestrie.
Mulțumim  gazdelor, Gabriel și Monica pentru grija care au avut-o în privința cazării și pregătirilor pentru bunul mers al lucrării și mulțumim pentru încrederea care au avut-o atunci când, am intervenit cu sugestii la proiectul sobei.



Finisarea deci, este meritul proprietarilor, din start știau cum trebuie să arate la final, piatră în combinație cu lemn. Soba sa integrat foarte bine în interior.










Comentarii

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?