Soba cu Cuptor la Sângera Iosif

O soba care inca nu este finisata  din exterior dar deja a aratat ce poate.

Familia iubeste sa gateasca in special sa coaca la cuptor, asa ca cand au aflat ca exista varianta de cuptor integrat in soba si el este functional si practic, cuptorul in scurt timp a devenit conditia numarul unu in acest proiect. O alta conditie a fost ca el sa fie realizat in varianta alba.

   Aici e necesar cred de venit cu unele explicatii   Хлебная камера "по белому" -" по черному" in alb adica cuptorul ramine alb fara ca focul sa treaca prin el respectiv in negru focul merge prin cuptor si el are o temperatura mai mare. Sobarii sau impartit in doua tabere la moment unii fac numai albe iar altii recunosc doar cuptoarele in negru. Aici fiecare are si avantaje si neajunsuri.

Cuptorul in alb - sigur il vor gospodinele pentru faptul ca este curat si nu ai de spalat funigine. Nu este miros de fum. Poti sa gatesti chiar in momentul arderii intensive in soba. Esti mai liber cind alegi cu ce sa faci focul. Neajuns -temperatura slaba  150-225 C    in comparatie cu cel negru 350 C.

In timpul testarii la peretile din spate a cuptorului am avut peste o ora de la aprindere 225C

 Cuptorul in negru- principalul avantaj este temperatura 350 C. Neajuns- poti gati doar dupa faza intensiva a focului. Miros de fum (pentru cineva acesta este un avantaj).
Comentarii

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?