Soba cu semineu finisata la Ciocana Chisinau


În vara anului 2014 am fost contactat  pentru o consultație cu perspectiva construcției unei sobe. Întrucât la moment eram ocupați stăpânii au fost de acord sa aștepte până în noiembrie. Casa e încălzita cu cazan pe gaz iar soba trebuia sa fie cu rolul de supliment și rezerva în caz dacă....
  La început  am propus  sa demolam o parte din perete pentru a încadra soba intre camere, însă sa ajuns la concluzia că exista riscul să apară crăpături în perete, astfel sa hotărât sa lăsam o nișă în spate și spațiu la peretele exterior.  În acest proiect am construit soba pe colt, cu focarul întors pe diagonală îndreptat spre centrul camerei.
  Soba este cu capacitate mare de acumulare, cu laița de 60 cm lățime și în lungime încape o persoană culcată. Clopotul este dublat astfel  iese greu la regimul de lucru dar dacă o pornești atunci face treaba foarte buna și pe mult timp.
 Cum observati din imagine soba are cuptor care deja a fost  testat și am mâncat o coptura delicioasă pregătita de gazda .
  Din video se vede ca a fost destul praf dar Arcadie și  Galina au răbdat fără reproșuri asa ca le mulțumim și pe această cale.


 Acest obiect a fost ultimul în 2014 asa că noi ne-am angajat să finisam soba la cheie, de regulă noi nu  facem acest lucru. Soba o dam în exploatare în varianta alba (sură) iar stăpânii finisează deja conform designului casei cu meșterii ce se ocupă de finisări.
 Rezultatul final, personal mie îmi place  mult, a ieșit un aparat funcțional, comod bine încadrat  în        interiorul dat.

Comentarii

  1. Pe mine m-ar interesa sa stiu temperatura fumului care iese pe cos. Daca este mai mare de 35*C atunci e pacat de energia aia. As recomanda o ventilatie fortzata in jurul lui ptr recuperarea caldurii. Are cineva idee de o asemenea implementare ?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?