12 ian. 2015

Soba cu semineu finisata la Ciocana Chisinau

In vara anului 2014 am fost contactat de d.Galina pentru o consultatie cu perspectiva constructiei unei sobe. Inrucit la moment eram ocupati stapinii au fost de acord sa astepte pina in noembrie. Casa e incalzita cu cazan pe gaz iar soba trebuea safie cu rolul de supliment si rezerva in caz daca....
  La inceput  am propus  sa demolam o parte din perete pentru a incadra soba intre camere  insa sa ajuns la concluzia ca exista riscul sa apara crapaturi in perete, astfel sa hotarit sa lasam o nisa in spate si spatiu la peretele exterior.  In acest proiect pentru prima data am construit soba pe colt, adica am intors focarul pe diagonala sa privească in centrul camerei. La acesta formula am ajuns de comun acord cu partenerul de lucru care este si putin dizainer in echipa noastra.
  Soba este cu capacitate mare de acumulare, cu laita lata de 60cm si in lungime incape o persoana. Clopotul este dublu deci ese greu la regimul de lucru dar daca o pornesti atunci face treaba foarte buna si pe mult timp.
 Cum observati din imagine soba are cuptor care deja a fost  testat si am mâncat o coptura delicioasa pregatita in el de gazda .
  Din video se vede ca a fost destul praf dar d.Arcadie si d-a.Galina au răbdat si nu ne-au reproșat  nimic asa ca le multumesc si pe aceasta cale.


 Aceast obiect a fost ultimul in 2014 asa ca noi ne-am angajat sa finisam soba la cheie, de obicei nu noi facem acest lucru. Soba o dam in exploatare in varianta alba iar stăpânii finisează deja cum doresc.
 Rezultatul, personal mie imi place  mult, a esit un aparat funcțional comod si s-a incadrat foarte bine in interiorul dat.

Un comentariu:

  1. Pe mine m-ar interesa sa stiu temperatura fumului care iese pe cos. Daca este mai mare de 35*C atunci e pacat de energia aia. As recomanda o ventilatie fortzata in jurul lui ptr recuperarea caldurii. Are cineva idee de o asemenea implementare ?

    RăspundețiȘtergere

Postări recente

Soba cu două nivele și laiță