Treceți la conținutul principal

Registru combinat

De mult imi doream sudarea unui registru care sa împace mai multe condiţii.
  •   În primul rînd ca sa evit amplasarea lui în focar aceasta răceste focarul şi nu e bine pentru ardere. Am mai scris pe undeva pe aici despre aceasta asa ca nu vreau sa ma repet.
  •   O alta conditie este funcţionarea lui cu şuberul direct deschis. Adică soba este proiectată cu clopot adăugător la etaj. Este posibilitatea de a direcţiona caldura pentru etaj prin şuber. Sau direct atunci soba se transforma în şemineu cu posibilitatea de a găti chiar ceva, frigărui de exemplu.
  •   Să funcţioneze în sistem natural de circuit a apei făra pompa. La toţi clienţii eu le recomand sa  monteze un circuit scurt de apa, pentru sistemul de încălzire. Acest circuit nu permite ca registrul sa facă condensat si deci nu acumulează pe el funingine, registrul pastrează randamentul mai mult timp. In plus circuitul scurt natural nu permite exploadarea sistemului cum se întimpla la Moldoveni în cazul cînd sistema este în totalitate bazata pe pompă. Dacă dispare curentul electric şi nu este circuitul natural trebuie sa stingeti imediat focul altfel va fi explozie şi casa se va umple cu aburi.    
Am folosit două tipuri de sudură la început MMA electrod apoi cu TIG argon. Dupa calculele mele are in jur de 20kw.


Comentarii

Postari populare

Ce schema este mai buna pentru o soba

Soba cu calorifere integrate

De ce nu trage soba ?

Registru pentru soba (zmeevik)

Combinarea sobei pe lemne cu sistemul cazan-caz

Brichete sau lemne iată întrebarea