Sobă multifuncțională

  Când spun multifuncționala am în vedere ca soba data are mai multe întrebuințări sau se poate exploata diferit. Clientul la început a cerut sa-i fac o soba asa zisa "Lejanka ruseasca" un fel de pat care se încălzește de la gazele calde care merg pe de subt, și un cuptor.
 Eu ştieam ca el va avea alături baie care nu are încălzire. Am propus sa facem o mica soba ca perete la baie,  sa se încălzească în plus sa plasam cumva o placa din fonta pentru pietrele de la sauna. Deci până la urma am ajuns la :

1.Pat "Lejanka"
2.Cuptor mic de 4 tăvăli
3.Placa pentru sauna
4.Soba pentru baie
5.Plita cu doua ochiuri -pentru gătit
6.Canal adăugător pentru ventilare.
 Aici observați doar talpa patului și instalarea ușii de la soba
 Vedere de sus cum arata cuptorul clădit din cărămida refractara, rezistenta la temperaturi înalte (огнеупорный)


                                                Structura canalelor din înauntru patului
 Pentru a face rotunjirea deasupra la ușă eu folosesc o căldare în cazul acesta, clădesc peste ea și apoi foarte ușor se scoate pentru ca e conica.


 Aici aproape finisata voi adaugă degrabă ultimele fotografii cu toate elementele detaliat acuma este asa la general .
   Cam acestea sunt toate lucrurile incorporate în aceasta soba, în total 3000 de cărămizi au fost folosite la acest proiect. Unele etape puteți sa le vedeți am sa  fac poate mai târziu o schema ca sa se vadă cum circula gazele cei care se pricep vor înțelege și asa totul. Important este în aceasta schema ca coșul de fum (canalul de evacuare a gazelor afară) sa fie plasat în mijloc.

In plus focul se face în același loc nu e necesar de făcut aparte focul pentru fiecare unitate, totul se reglează prin suber deschizători speciale care închid și redirecționează gazele.

Comentarii

  1. Buna ziua. Am apelat la un sobar pentru o plita cu lejanca cuptor si gratar, toate legate la acelasi cos de fum. Am vazut ca sobarul a umplut lejanca cu pamant si abia catre suprafata a facut 2 canale pentru incalzire. Cand i am facut proba am constatat ca nu prea trage. Puteti sa mi spuneti care este problema, eventual sa mi acordati o consultatie, sfat si poate chiar refacerea proiectului daca este necesar? Multumesc astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Am apelat la un sobar pentru o plita cu lejanca cuptor si gratar, toate legate la acelasi cos de fum. Am vazut ca sobarul a umplut lejanca cu pamant si abia catre suprafata a facut 2 canale pentru incalzire. Cand i am facut proba am constatat ca nu prea trage. Puteti sa mi spuneti care este problema, eventual sa mi acordati o consultatie, sfat si poate chiar refacerea proiectului daca este necesar? Multumesc astept raspuns

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

POSTĂRI POPULARE

Ce schema este mai buna pentru o soba

De ce coșul de fum face condensat

De ce nu trage soba ?